Konečné uzavření kamenné prodejny je 26. 1. 2024

Zdravá pleť je krásná

O tom, že ke krásné pleti stačí 5 kroků, jsem už psala. Dokonce jsem vám pro tuto pětikrokovou cestu doporučila mnou vyzkoušenou a používanou britskou pleťovou kosmetiku Jane Scrivner. Můžete si ji zakoupit v obchodě Ze Země. Tentokrát se s vámi chci podělit o hodnocení Báry Janošové, která Jane Scrivner vyzkoušela také.

 

Jane Scrivner boduje u Báry Janošové

 

Zdravá pleť nemá přesušená místa, ucpané póry, nemastí se víc než je jí přirozené, není citlivá. Zdravá pleť je krásná. A taková může být i ta vaše. Ale je to často běh na dlouhou trať, který vyžaduje komplexní péči. Jedna lahvička, i kdyby byl její obsah sebelepší, vás určitě nezachrání, pokud nezměníte přístup k péči o pleť. Do teď si pamatuji soustrastné pohledy rodiny v období, kdy mě trápila dermatitida v obličeji. A ne, zakrýt to makeupem opravdu nepomůže. Od té doby, co jsem o pleť začala správně pečovat je ale všechno jinak…

Komplexní přístup je právě to, co nabízí britská značka Jane Scrivner. Nabízí program 5 kroků ke krásné pleti, kdy jeden produkt podporuje druhý a dohromady to funguje prostě skvěle.

JS-sada

„Jane Scrivner je kosmetička s mnohaletou praxí po celém světě. Vytvořila svou značku založenou na faktu, že vyrovnaná pleť je krásná pleť. Zaměřuje se na udržení ochranné kožní bariéry a optimálního pH pleti – kyselém plášti pleti. Suchá či matná kůže, pigmentace, akné, prasklinky i hluboké rýhy, předčasné stárnutí a citlivost. To jsou důsledky nesprávné péče o pokožku, která postrádá vlhkost. Přibližně 30 % kožního mazu je přírodní voskový ester, který pomáhá zabíjet nežádoucí bakterie. Vytváří ochrannou kožní bariéru udržující pleť vlhkou. Ester postupně ztrácíme a naše pokožka tak vypadá suše a unaveně. Značka Jane Scrivner bariérovou funkci podporuje a stará se tak o potřebnou hydrataci. I díky tomu je každým rokem několikanásobným vítězem prestižních soutěží.“

 

Jane Scrivner: KROK 1

 

Péče začíná vždy čištěním. Ráno i večer, i pokud nepoužíváte žádný makeup! Jane vyvinula výživný čistící balzám Nourishing Cleanser vhodný pro všechny typy pleti (tenhle přístup se mi velmi líbí, cítím z něj, že cíl této péče je zdravá pleť, ne prodej maximálního množství produktů na X různých problémů a typů pleti). Tento čistící balzám odstraňuje nečistoty i make-up, jeho základem je organický jojobový olej, který podporuje tvorbu kolagenu a elasticitu pokožky. Dále obsahuje včelí vosk a 9 éterickými olejů, které jsou blahodárné pro pleť. Balzám vyrovnává produkci kožního mazu, odstraňuje mezery mezi kožními buňkami, chrání před zrychleným stárnutím pokožky a udržuje její funkci bariéry. A tak krásně se používá a božsky voní! Použití je velmi jednoduché, ale pokud jste odličovací balzámky dosud nepoužívali, možná vás překvapí nutnost stáhnout ho z obličeje žínkou namočenou v teplé vodě. Použít ho stačí opravdu malé množství a pleť je po něm není suchá, ale vyživená a připravená pro další krok péče.

 
 


Jane Scrivner: KROK 2

 
Dalším krokem je obnovující peeling Skinfoliate AHA/BHA. Je kombinací přírodních kyselin pro každodenní odstraňování odumřelých buněk z kůže. Zjemňuje i vyhlazuje pokožku a zužuje póry. S produkty obsahujícími tyto kyselinky mám ty nejlepší zkušenosti. Nic tak nepodpoří rychlejší obnovu pleti. Tento produkt je velmi účinný a přesto jemný a bezpečný, ne jako chemické peelingy, po kterých se pleť potřebuje týden vzpamatovat.
 
 


Jane Scrivner: KROK 3

 
Po peelingu je ideální použít liftingové hyaluronové sérum Bioluronic Buzzskvěle hydratuje a tím podporuje bariérovou funkci. Zpevňuje pleť a vyhlazuje ji. Protože základem mé péče o pleť jsou právě oleje, zvykla jsem si používat pod ně vždy nějaké hydratační sérum a mám na ně vysoké nároky. Toto sérum má konzistenci bezbarvého gelu. Velmi rychle se vstřebává, nelepí. Dobře se aplikuje, právě pro svoji gelovou konzistenci. Má úžasné složení s kyselinou hyaluronovou a extrakty aloe vera a plamatky zelené. Kromě extrémní hydratace pleť také vypne, vyhladí mikrovrásky a dodá potřebné vitamíny a minerály. Všechny účinky mohu potvrdit a koupila bych si toto sérum znovu i jako samostatný produkt.
 


Jane Scrivner: KROK 4

 
Vyrovnávací výživný olej Skin Elixir je nemastný pleťový olej, který vytváří a udržuje ochrannou bariéru pleti. Když se řekne nemastný olej, působí to trochu zvláštně, že? Ale přesně odpovídá tomu, jaký tento „skin elixir“ opravdu je. Kombinuje několik druhů olejů a kromě výživy pleti umí vytvořit ochrannou bariéru lipidů a vody, pleť zvláční, uklidní, má protizánětlivé účinky, pomáhá předcházet jejímu předčasnému stárnutí. Dokonale voní, po jeho použití nemáte pocit ucpané naolejované pleti. Má skvělé složení podporující regeneraci buněk a opravdu funguje.
 
 


Jane Scrivner: KROK 5

 

Posledním krokem péče od Jane Scrivner je ochranný krém OO Cream. Tohle se mi zdálo zvláštní, použít sérum, olej a na to ještě krém? Ale tahle kombinace má tak vychytané složení, že to dohromady prostě jde! OO krém na pleti vytváří jemný film, který ji chrání, hydratuje a vyživuje. Má nádhernou barvu, jemnou vůni, je plný účinných látek a může se pochlubit spoustou mezinárodních ocenění. Jeho funkcí je uzamknout v pleti živiny, vytvořit na ní jemný film, který zabrání ztrátě vody. Ze složení bych vypíchla zejména koloidní oves, šípkový extrakt, extrakt z břízy a vanilky, po které krásně voní. Tento krém je skvělý i samostatně, ale kombinace s ostatními produkty z této řady péče z jej posune ještě na vyšší úroveň.

 
 
 

Značka Jane Scrivner je u nás poměrně nová a seženete ji na našem eshopu. Já ji měla možnost vyzkoušet díky spolupráci s akcí Green beauty market a děkuji za tuhle možnost.

Na instagramu se mě často ptáte „je značka xy vhodná i pro suchou / mastnou / citlivou pleť?“, „bojím se používat pleťové oleje, protože mám velmi mastnou pleť“… Tak se vrátím obratem na začátek, cílem této péče je zdravá pleť a nebojím se říci, že tohle bude sedět každému. A kdybych měla vypíchnout nějaký z produktů, který byste určitě měli vyzkoušet? OO krém je naprosté must have a budete ho milovat! Ale to neznamená, že ostatní jsou horší .-)), sérum, ani skin elixír vás také určitě nezklamou.

 
 
 

Jak se Vám Bářino hodnocení líbí? Inspirovalo vás?

 

Krásné cokoliv.

 

 
Vaše Marcela Ze Země
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz